» Ord från en tonåring

När man var lite var duschen ett ställe där man bara var tvungen att sjunga, gladaste stället i världen. Nu år det ett ställde där att stora beslut tas. Eller rent av där man blir av med dom. Vattnet döljer tårarna och det döljer också ljudet av en sårad, ledsen själ. Det har för vissa bara blivit en börda att gå in dit.

När man var liten var datorn rolig, man såg sina föräldrar använda den, vara ute på en massa sidor och sånt strunt. Själv använde man bara paint, där målaren inom en kunde skäppas fri. Internet eller inte spelade igen som helst roll. Nu om man inte har internet är den ingen idé, det är inte lika rolig som den var då, det för stort, för mycket att göra. Kan vara roligt, men kan sluta i tårar. För vissa bara blivit en börda att slå på den.

När man var liten brydde man sig inte om vilka kläder man hade, kände dom bra, så var dom bra. Nu måste allt vara perfekt, dyrt ska det vara också, märket före passform. Eller hur är det? Man provar allt tusen gånger, man byter allt tusen gånger. Det slutar i att man har på sig något man knappt kan böja sig i, men fint ska det va. Det har blivit en stor börda det där men kläder.

När man var liten sov man i sängen med alla gossedjur, ingen fick lämnas bakom. Nu, om man ens talar om gossedjur är det som att stämpla sig själv med tönt. Hur många har inte någon natt velat plocka fram dom från stället dom blivit ihop trycka på, bara ha dom där, inte vara ensam längre. Men man har blivit stor, och så kan man inte göra. Det är en börda, man vill, men känner att man inte får.

När man var liten var det allra fuskigaste man kunde göra var att starta om spelet precis innan man hållde på att dö. Nu finns det så mycket fusk att inte ens världens smartaste dator skulle kunna räkna ut hur många det finns. Man vet att någon kommer fuska, så det är inte ens någon idé att börja. Det blir en börda att inte kunna lita på andra.

Förut låtsades man sova, så att föräldrarna skulle bära in en i sängen. Det bästa som fanns. Nu låtsas man sova för att man inte vill visa att man har gråtit. Man orkar inte berätta allt som har hänt. Jag är ledsen, är det nya jag är trött. Det blir en börda att berätta hur allt egentligen är.

När man var liten och satt i bilen, då två regndtoppar åkte mot marken samtidigt. Man gjorde en tävling vem som kom ned först. Nu är hela livet bara att prestera och att prestera. Allt handlar om att vara starkast, smartast, snyggast. Man pallar inte mera, men ingen förstår det. Alla är upptagna av att vara nummer ett. Det blir en börda att göra ett felsteg.

När man var liten och en falsk vän var någon som hade glömt att man skulle leka och gjorde det med någon annan i stället. Nu betyder dom orden, en falsk vän, så mycket mer. Det är en person som nästan alla råkat ut för. En personen som kan göra en till den minsta personen i världen, få en att gå från glad till ledsen, bara genom att knäppa med fingret. Det är en börda.

Kommer ni ihåg när det enda man ville var att bli stor? Den tiden är över... Det är en börda, allt ihop. En enda stor börda.


» Dec. 31, 2012

Lite av min nyårs klänning. Älskar den. Dock är bilden inte så bra. Men det är lite spetsaktig med öppen rygg. Köpte den när jag bytte en klänning jag fick av min morbror. Den var också jättefin, men passade inte alls min kroppstyp, tråkigt nog :(

Just nu är vi hemma hos Hanna och firar nyår. Om några minuter blir det Lill-nyår, för barnen. Sen blir det "på riktigt" vid midnatt.


» Calling somone

Calling someone stupid does not make you smarter. Calling someone fat, does not make you skinnier. Calling someone weird, does not make you more normal. Calling someone weak, doesn't make you stronger. Calling someone ugly, won't make you more fancy. Calling someone wrong doesn't make you more correctly.


» Procentuellt dum fakta

-om du ägde 0,0000001% av företaget som producerade E.T skulle du i dagens läge vara miljonär.

-hela 2% av alla världens inbrottstjuvar låter sig luras av skylten "varning för hunden"

-64,7% av alla kopior som ett "normalt" företag gör, har inget med företaget att göra.

-7% av alla "välkommen åter" man får av expediter, menar värkligen det.

-Av alla guldfiskar som köps, överlever bara 1% dom två första veckorna.

-28,3% personen läser bruksanvisning, INNAN dom ska börja montera ihop någonting.

-5,6% av dom professionella hockeyspelarna har sina RIKTIGA tänder kvar

-77% av handikapsparkeringarna används varje dag, men av dom är det 4,3% personer som värkligen är handikappade.

-0,3% av alla tupeer som sälj, ser riktiga ut.

-4% av gymnasieelever läser HELA boken, innan dom skriver om den

-53% av alla harrperfymer, blir aldrig öppnade. Utan dom skickas runt som presenter från den ena personen till den andra.


» Du vet att du är svensk när du...

-Aldrig glömmer att berätta om hur vädret är när du skickar vykort från semestern.

-Har dåligt samvete när du inte går ut och det är soligt ute.

-Tror att Bamse är internationellt länd.

-Halkar och slår dig, men det första du gör att att borsta av dig samtidigt som du kollar oroligt om någon sett dig.

-Tror att det straffar sig att byta kö.

-Känner igen replikerna ur Kalle Ankas Julafton.

-Tycker att "fel låt vann"

-Ler fånigt när någon fortsätter "ja må han leva" med versen "och när han har levat"

-Maten är halvljummen, men du orkar inte kalla på kyparn.

-Vill inte säga att maten var fruktansvärt äcklig, utan säger att den smakade bra när kyparn frågar hur det smakar.

-tvekar på Nationalsångens andra vers

-Kommer hem från utlandsemester och det första du gör är att fråga alla hemma hur vädret var.

-kommer in i en butik med könummersystem och jublar inomborss att du tar en lapp snabbare än den som kom före dig.

-Tar aldrig den sista kakan på kalfatet.


» Dec. 27, 2012

Den som inte gillar snö, är ingen 13 månaders flat hund.

Bilder från när jag och mamma var ute och lekte med hundarna i snön tidigare idag.

Använde ingen dator, utan jag förde över bilderna direkt till paddan (Ipadn) och redigerade dom där. Riktigt smidigt. Istället för kronglet med att föra dom till dator. För att sedan MEJLA dom vidare...

Fick minneskort läsaren till Ipaden av mamma i julklapp. Fick också en självutlösare. Men tråkigt nog funkade inte den modellen till min kamera. Men sånt är livet. Så vi ska se om det går att skicka tillbaka den sen när jag kommer hem.

I morgon ska jag och morfar åka till tippen. Han har miljarders av gammal kartonger, tidningar och en massa andra saker som ska slängas. Vi ska också gå igenom ett rum som det är fullt med saker och se vad som man kan göra åt det. Om man kan få någon reda på allt ;)

Idag tog jag och morfar en lugn dag. Jag fick lite adhd rycker, så jag förberedd lite inför i morgon och plattade ihop mesta dels av alla kartonger.

HOPPAS KI HAFT EN BRA DAG. PUSS OCH KRAM


» Dec. 25, 2012

Hejsan. Hoppas ni alla har haft en toppendag. Själv sitter jag i soffan och slappar.

Kommer rulla hem sedan, igår blev det inte så mycket gjort. Eller vi åt och öppnade paket. Haha, mycket motion där.

Idag väcktes jag vid 1 av att Mikael och hundarna väckte mig. Jag åt frukost, ensam dock, eftersom dom andra redan hade ätigt. Sen spelade vi monopol, tradition vi har att på juldagen spelar vi något spel. Morfar vann, jag kom tvåa. Det brukar variera mellan oss. Mamma och Mikael tror jag aldrig har vunnit någon gång.

Sedan kollade alla på någon, enligt mig, riktigt dålig film. Så då fick jag underhålla mig själv. När den slutade fixade vi i ordning maten. Blev rester från igår.

Efter maten tykte jag vi kunde spela något spel, för att få göra något. Men nej, såklart inte. Dom andra hamnade i soffan och har inte rört en fena sen dess. Dom försökte med att vi skulle göra det i morgon på morgonen. Men som vanligt kommer det aldrig hända ;) kanske känner dom efter sådär 14 år.

Nu ska jag kanske gå och lägga mig. Har inget bättre för mig. PUSS


» Dec. 25, 2012

Det blev en stor gran i år. Haha. Morfar, som vi firade hos hade inte plats med en stor gran, så det blev en mini gran i år. Såg ganska töntigt ut, till skillnad mot paketens volym. Haha

OBS INLÄGGET SKULLE HA PUBLICERATS IGÅR


» Ninya, varför?

Hon fick sova i en HEL säng ENSAM och såhär blev slutsatsen... Varför ligga i mitten när man kan ligga på kanten och halvt trilla ut ? Ibland kan man u dra hur många hjärnceller en hund värkligen har eller om det bara är för att hon vill sova nära son underbara matte ;)


» God jul allesammans

Vaknade, packade väskan, slog in dom sista presenterna och satte oss i bilen. Vi hämtade upp min morbror Mikael på vägen och snart är vi framme.

Idag blir det att fira jul. Vi gör som vi alltid gör, först kollar vi på Kalle anka vid 3, sen äta mat vid 6 och sedan vid 8 öppnar vi julklapparna. En i taget, det brukar ta upp till 3-4 h. Haha :P

Sitter just nu i bilen. Hela bakluckan är full med paket och kläder, vi ska sova över där. Ninya och liv sitter i baksätet med mig. Liv använder Ninya som en kudde, men hon värkar acceptera det.

I morse vaknade jag av att Sparris ville ut ur rummet. Släppte ut henne så hon kunde springa och äta. Dock så låg det ett fat över skålen med mat, eftersom hon har väldigt lätt för att äta för mycket. Men i alla fall, hon så att säga ordnade det. Fatet åkte i golvet med en väldig smäll. Fnys. Sen hittade hon en kartong i mitt rum, som inte blev sig lik efteråt... Haha :)

PUSS OCH KRAN


» Som belöning för våran stora insatts

Så ska jag och mamma åka iväg på bio. Det blir "berättelsen om Pi" får se hur den är.

Idag så storstäder i alla fall jag och mamma. Jag ordnade också i mitt rum, dammade, vek kläder så man kunde stänga garderoben och lite andra saker som behövdes fixa. Mamma gjorde ordning "källaren" så man kan ta sig fram dit. Mm...

När nästan allt var klart, fortfarande några saker kvar. Bestämde vi oss för att vi skulle åka hemifrån och göra något. Vi hade inte heller någon mat hemma, eftersom vi ska vara borta under julen, och då är det inte en sån stor idé att köpa hem en massa saker som bara kommer bli gammal tills vi kommer hem igen.

Vi var tvungen att gå till Hanna och hämta bilen, eftersom vi lämnade den där igår kväll. När vi hade gått halvvägs kom jag på att jag hade glömt mina glasögon, jag har okej syn, men får sjukt mycket huvudvärk om jag inte hr på dom om man te.x kollar bio, tv eller liknande saker. Så påhängen in mot kista åkte vi för i hemma och hämtade dom.

Nu sitter vi i alla fall i bilen. Ha en bra kväll allesammans :D


» hon ät inte alltid samarbetsvillig...


» Dagarna

I år ska vi fira julafton hos morfar, jag skulle åka upp några dagar innan alla andra för att få spendera extra tid med honom. Jag skulle egentligen ha åkt upp till min morfar i fredags, men eftersom jag fortfarande var lite krasslig sköt vi upp det till dagen efter, alltså till igår. Mamma väckte mig vid 11 och så att jag var tvungen att packa osv för att hinna med bussen. Men efter ca 15 min säger hon att jag kan gå och lägga mig igen. Norrtälje, där han bor, var det snöoväder och han kunde inte komma ut med bilen ens. Så det var ingen idé att åka upp då. Vi bestämde oss då för att jag skulle åka upp med mamma på julafton och istället stanna några dagar extra efteråt.

Jag hade ingenting att göra på dan, så jag gick över till Hanna. Senare på kvällen kom mamma också dit, då lagade vi mat, och senare på kvällen gick vi hem. Jag försökte lära Ture, 5år, hur man ritade perspektivmålning, det gick faktiskt ganska bra :D

Idag, söndag, dag innan julafton, ska jag och mamma ha städ dag. Klockan är 1 och vi ligger fortfarande i soffan... U drar hur mycket städande denna dag kommer innehålla. Jag föreslog att vi istället skulle åka upp till morfar, men eftersom mamma skulle skjutsa Mikael, skulle hon vara tvungen att åka tillbaka till Stockholm i morgon. Så vi skippade det.

Gammal, någon vecka, från min instagram


» One thing

 I've tried playing it cool 
But when I'm looking at you 
I can never be brave 
Cause you make my heart race
One thing-One Direction

 


» fly


» bebis


» skyll inte på spelarna för att ha spelat spelet


» min älskling


» Julia, du suger på att spela på quizkampen :/


» Dec. 15, 2012

Blogg.se appen vill inte alls som jag. Det förra inlägget (nedanför) skrev jag i morse, men det publicerades nu, ca 10h senare... Har inte haft sånna jätte problem innan, eller såklart så hände det ibland. Men nu med nya mobilen blir jag tokig! Det är som om inlägget måste "vila" i några timmar innan man kan publicera det.

Vid 2 åkte jag och mamma och hämtade upp Hanna, Hannes och Ture. Vi åkte till en julmarknad ute på kaggeholm. Det vi hade hört om den, var att den var sååå fin och bas bra saker om den. Jag vet inte vad deras nivåer på en bra julmarknad är. Men det har var så att säga ingen bra, alls. Det enda roliga var att vid utgången kunde man köpa "hemliga" klappar. Sånna som redan var inslagna så man inte visste vad dom skulle innehålla. Vi köpte 3st som vi öppnade när vi kom hem.

Sen hemma hos Hanna bakade jag Lussebulle, dom står just nu och svalnar, så får vi sedan se hur dom smakar. Ledans jag gjorde dom, började dom andra med julpysslet. När bullarna var i ugnen gjorde jag x och en te box. Blev riktigt börjar med den, men det tig sin lilla tid, bild nedanför.


» Godmorgon

Nu har det hänt, det som inte fick hända. Jag orkar inte.

Vaknade igår av att jag kände av halsen lite, men eftersom jag visste att jag skulle på soc möte med mamma, var det bara att kliva upp. Gick i skolan tills klockan var 12 då hon hämtade mig och vi åkte till soc kontoret. Blev förhörd lite, men det gick ganska fort. Åkte hem.

Väl hemma började jag och mamma med att göra julgranskulor, vissa blev väldigt fina, andra mindre fina. Vi gjorde allt som allt 24st. Har dock ingen bild på dom just nu.

Efter det skulle mamma och Hanna gå ut med hundarna, jag stannade hem och tog det lungt. Det var då jag började känna att det var då som huvudet började. Det gjorde så jääääävla ont. Strax efter det kom halsen igång på riktigt, tröstade mig själv genom att äta lite b&b glass. Men efter ett halvt packet, blev man jävligt mätt och kunde då inte fortsätta äta. Halsen tyckte Dock att jag kunde ha fortsatt äta, för det kändes som om den då hade blivit ännu värre.

Gick och la mig, tänkte om jag somnade tidigare kanske halsen skulle på bättre dan efter. Tjo tjena, tro ni man somnade? Nej såklart inte... Tv hade sluttat funka, så jag kunde inte heller sätta på mig.

Efter någon timme kom mamma hem. Ninya, som hade varit med henne, kom (snöig) och hoppade upp i sängen. Blev såklart arg, men orkade inte bry mig. Ville bara sova. Hon la sig sedan dör hon brukade ligga och somnade ganska fort. Så nu skulle jag försöka sova, i en blöt säng med en snarkande hund bredvid sig...

Men det gick att krossa det omöjliga, somnade ganska snabbt. MEN vaknade vid halv nio av att katten dödade mina fötter, det var ett smärtsamt uppvaknade och jag kunde såklart inte somna om. Så nu ligger jag här igen, klarvaken med ont i hals och huvud. För halsen och huvudet blev så att säga inte bättre under natten, utan tvärt om, värre.

Det blev ingen träning för mig idag, vilket är synd eftersom jag tränade inte förra helgen, eftersom då stod jag parkeringsvakt, dock med fotbollen, på Drottningholms julmarknad. Och helgen innan det, var jag och familjen i Edinburgh. Men men, vad ska man göra åt saken. För försöka vila upp mig och göra så lite som det bara går.

Bild från igår med min kära b&b


» Skor

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3368505/images/2012/pic_50caf53fddf2b33131000199.jpg" class="image">


» Nya skor

Hejsan, är helt kär i mina nya skor :D

Mamma och jag skulle åka in och köpa vinterkängor, men kom hem med dom höra skönheterna, glad tjej bakom mobilen :D


» Godnatt

Hoppas ni kommer sova bra... Bl.a. Bl.a. Bl.a. XD

i morgon är det lucia, jag slutar tolv (:D) så mamma och jag ska åka in och kanske köpa vintersport till mig, så att säga en tidig julklapp eftersom mina "vanliga" skor egentligen är sommar/höst skor, vanliga "tygisar" alltså ;)

Fick tillbaka våra förra svenska prov, där jag fick ett B, eller egentligen fanns det bara, e, c och a, men han tycket jag hade något mellan c och a och ja, ni fattar resten själva. Jag tyckte själv det gick helt ok, dock hade jag som vanligt för höga förväntningar på mig själv, så jag tror det senaste gick helt åt helvete... Men men, svenska är tydligen inte heller min bästa ämne... :(


» Hej

Blogg.se appen har inte velat som jag dom senaste dagarna >:( därav ingen bloggning.

Som sagt, äntligen funkar min iPhone 4. Så min privata instagram uppdateras då när jag inte bloggar här.

Jag lagade maten idag, så nu är det Matkoma här hemma.

Ninys springer runt med pipen, och piper. Huvudvärken stiger, så nu ska jag dö. PUSS OCH KRAM


» .


» dagens

Idag var jag och Brallan inne i stan eftersom vi hade hemstudiedag.
Nu är jag nästan helt kklar med alla julklappar ska bara hitta något fint till morfar och någon fin klänning eller liknande till julafton :D
 
Köpte ingenting till mig själv dock.... :( Men en massa till andra :P
 

» är man vacker på insidan, syns det på utsidan också


» instagram

FÖLJ FÖLJ FÖLJ
 
@myssan98
@myfredblad
 
TACK
 

» 10%

Hejsan, jag och Malin har ett stort problem. En laddare men 2telefoner och en iPad som alla har 10% och behöver laddas. Men vem ska ta laddaren?

Lyxproblem kallas det. Haha


» På väg till Brallan

Hejsan, sitter på bussen med Malin. Har varit hemma hos mig och varit ute en lång med hundarna. Det var så att säga väldigt mycket snö ute. Hundarna tyckte det var toppen, eftersom dom fick springa och hoppa runt på en åker

Idag var det redovisning på spanskan. Gick ganska bra för mig och Oliver, dock sa han senor istället för seniorita, så det blev lite pinsamt... Haha

Bilden är från Malin, tidigare idag ;)


» Bussen

Bild från i morse då jag och Frida var ensamma på bussen. Väääääldigt ensamt...


» Sova

matteprovet avklarat, katt och hunden i sängen, larmet är ställt. Det ända som fattas är att bussarna ska ställas in så man slipper åka till skolan, men vi får se vad som händer och fötter ;)


» Outfit, dålig bild

Blus: ?
Tröja: hm
Byxor: cubus
Jacka: hollister

Bild från skolan, precis innan matte provet skulle börja ;)


» Önskelista


» Vinterland

Och nu är luften full av 
Tusen tusen kristaller 
Som glittrar i lyktorna 
När dom sakta faller 
På den knirrande knarrande vägen fram 
I ett vinterland
 
Vädret som jag ville, att det skulle vara ju vara jsut ute när jag kom hem, så ni skulle få en massa härliga LJUSA vinterbilder, men istället så det började nästan att bli mörkt redan vid 3...
 
Mamma hämtade mig som tur var i skolan, eftersom alla bussar ställdes in, så jag kanske hade fått varit i skolan ett tag. Men, då på vägen hem, hade plogaren såklart inte plogat våran väg, men eftersom vi har så snälla grannar så gick vi in till dom i någon timme för att värma upp oss.
 
När vi kom hem, hade mamma börjat få ont i kroppen, men ängeln som man är så ställde jag mig i köket och lagade middagen. Så nu sitter man här i soffan, riktigt mätt och varm, från brasan som sprakar i kaminen.
 

» som barn på nytt

skolan stängde tidigt, bussarna ställdes in, kaos i stockholm och fortfarande även fast det återkommer varje år är det lika härligt samt fasansfullt.
 
 
 

» Håltimme

Hejsan. Sitter utanför bibblan, fick inte komma in, mobbning, och pluggar matte inför provet senare idag. Dunkar musik på högsta volym för att koncentrera mig bra, nu när det inte är rörelse omkring mig.

Snart ser man inte ut genom fönstret, för snön öser verkligen ner här.

Fryser, mina fötter är alldeles blöta av all snö som kröp in i skorna pålägg till bussen i morse. Blä.

Bilder från instagram:
@myssan98
@myfredblad


» Skolan

Hejsan, mina tår har dött och ärmarna på jackan är förstora så snön åker in. Kallt.

Idag har vi ingen musik lärare, men kanske ingen vikarie heller. Så vi får se om man har två timmars håltimme eller inte.


» Älskar dig


» Hemma igen

Snön ligger på backen, fåglarna har flugit iväg och bussarna har åkt i dikerna, allt är precis som det ska vara.

Har klätt mig varmt, med flees under jackan till och med, behövdes eftersom det är hål i ryggen. Men hållet blir som ventilation om värmen slår till, man vet ju aldrig... Dock glömde jag vantarna hemma, så om den hör bussen också hamnar i diket, är det vantar ni ska ta med er. Tack

En liten egopick med all snö tänkte jag skulle sitta fint, så här har ni två ;)