» Utbildningar hit och utbildningar dit

I slutet av 9:an sker det första, vad arbetslivet ska bestå av. I slutet av Gymnasiet sker det andra, dax att börja jobba med valet du valde sista minuten på sista terminen av 9:an. Har tillräckligt med problem, som vad frukosten ska bestå av på morgonen, asjobbigt. Hur ska det gå då att ta livsavgörande beslut som kan förfölja en livet ut, ett som togs i stressen bland allt annat desutom.
 
Tog fel beslut där i 9an, men bytte snabbt. Men bara efter några månader ploppade frågan upp igen "Var det verkligen rätt att byta?" Var och varannan dag sker tankegångarna om valet, det som ska vara bakgrunden livet ut. Orkar jag stanna, vill jag plugga, hur kommer det sig att denna linje är bättre än andra eller vad har den där som inte den här har? Jag vet inte, alltså verkligen, jag vet inte. Denna dag ser ut såhär, men morgondagen kan få helt andra betydelser som påverkar mot ett annat håll.
 Tiden som liten,problem som då verkade störst i världen men nu klassas som en fis i rymden i ens egna vardag

» Sen när började jag bry mig såhär mycket?

Tomt, fan och bara helvete. Trodde jag hade gett allt, att för en gångs skull kunde det som borde kunnas. Men nej. Ännu ett prov rakt åt fanders, försöker så mycket men reultaten blir alltid detsamma. Stressad och slarvar, småfel som bidrar till det stora. Många timmar, för en gångs skull spenderade på att verkligen försöka. Men nej, fandå. Skola och plugg är verkligen inte min grej, varför valde jag teknik....
 Bild från i somras, köpte middag och vinden bestämde sig för att jag skulle dela den med hela marken alla småkryp... Ungefär samma känsla då som nu.

» Vad har ni gjort idag?

Detta är ett litet smakprov på vad jag har sysslat med under dagen...
 
 
 

» Who let the dogs out

Söta men hemska, underbara men skitjobbiga och lydiga men helt okontrollbara. Slutändan, vad skulle man ha gjort utan er? Så mycket bättre sällskap eller glädjespridera kan man inte hitta, som att leta nål i höstack. Tid man spenderat, steg man tagit, nätter förstörda enbart för er skull. Ser bortom alla mörka sidor, mat, sömn och lek är allt som hjärnan är fullproppad av. Man kanske bör lära sig av er. Hur ni kan förendra ens humör, innan man ens hunnit uttala ordet helt.
Kiwi my darling
 

» sommartider

Den kom och den gick, sådär som den gör en fjärdedel vartenda år. Sommaren tog oss med storm bokstavligen då halva blåste förbi, antingen neutralt eller blandat med ösregn. En sommar spenderad rellativt mycket vid vattnet, och då inte bara den i luften. Nostalgin från bardommen med känslan av att simma runt i vattnet vid stranden. Sola bada och vara ute och grilla, årets kodord och väg för att hitta genom månaderna. 
 
Några bilder tagna i en av de varmare dagarna
 
 
 
 

» time out i livet

Som ett brev på posten kom den, överveldigande och förstörande. Satt där på sista lektionen, hårt blinkande och många händer för munnen i hopp om att dölja alla gäspningar som uppstod. Alldeles för sen lunch, för många lektioner och anmällt måndag, fyfan. Var verkligen inte redo för skolan, fysiskt men inte psykiskt närvarande.
Halva delen av mig vill slänga mig i sängen, sova ut några timmar och ta tag i livet senare nån annan dag. Bara släppa alla krav och bekymmer. Andra halvan vill ut, hitta på nått för att inte seg ihop totallt och lite till.Ta tag i alla bekymren som ligger och trycker, kanske plugga det där jag inte hann i skolan elelr gå den där promenaden ute för att det är fint väder...
Jag bör lyssna på kroppen och ta det lungt, ska trotts allt iväg senare för att träna tjejerna... 

» res dig smartare

Packa väskan, kör till flygplatsen och ta dig på första flyg därifrån. Att våga ge sig ut i det okända, fly fältet hemifrån och ge sig av ifrån den vanliga ardagen. Ta en sista minut och kom hem när man känner för, om de så är 3 månader eller 3 år man pratar om. Ta sig runt i världen, upptäcka nya platser och få med sig nya minnen i bagaget. En dröm som en dag ska bli sann, om några år så SKA jag göra det.
Solsemestern, ligga vid pooolen och slappa hela dan är inget för mig. Sist hyrde jag och morsan en bil när vi var nere på Karphatos och åkte runt. Serpentinvägar med stup på sidorna, livsfarligt vacker bokstavligen. 
 Om några år kommer jag att fly fältet hemifrån och ge mig av, åka med det som får plats i väskan på ryggen i första flyget därifrån. 
 

» Lucnh

Perfektionisten inom mig kan vissa dar gråta inombord. Svänga igenom instagram och ständigt leta efter så saker vardera person kan ha gjort för att höja sina bilder en nivå till. Annan vinkel, fånga upp ljuset eller ändra vitblalansen för att slippa det blåa skenet eller minska högdragen på vissa punkter. Men frustationen till stor del, är min egna bit. Varför jag ser och berörs av det, när jag inte alls har med saken att göra. För i slutändan, vem bör bry sig om vad personen på andra sidan jorden valde för vinkeln när det kom till att fota av "dagens lunch ifrån någon fancy resturang..."
Var tvungen att avsluta med en bild som kunde ha passat till den captionen

» Dax att impa?

Din tur att laga maten där hemma, eller vill du helt enkelt testa något nytt? Då är dettta det perfekta för dig! Pappa visade mig detta sjukt enlka sätt att tillaga en hel middag, med tillbehör och allting på direkten över grillen. Kan även förberedas hemma och sedan medtas till annan plats och grillas där. Kan varieras i mängder, enbart fantasin som sätter gränser.

Ingredienser (4 port):

 • 400 g laxfilé/annan fisk
 • 2 tomater
 • 1st Paprika
 • 1 st gullök
 • 2 st vitlöksklyftor
 • ca 16 medelstora färskpotatisar
 • 1/2 dl olivolja
 • Citron
 • Matlagningsgrädde
 • Vitt vin
 • salt och svartpeppar

Tillagning:

 1. Skrubba och skiva färskpotatisen i ca 2 cm breda skivor. Koka den mjuk i 15 minuter. Förbered under tiden resterande ingredienser.
 2. Tänd grillen eller sätt ugnen på 200 grader.
 3. Skär tomater, paprika och lök i medelstora klyftbitar.
 4. Smörj 4 ark foliefilm med olivolja och fördela salladen, laxen, potatisen och sedan löken samt pressad vitlök och citron överst.
 5. Skvätta lite vin och grädde i önskad mängd samt salta och peppra. 
 6. Knyt ihop paketen så de blir täta och lägg dem på grillen eller i ugnen i ca 15 min så att laxen blir tillagad samt allting genomvarmt.
 7. Servera direkt när det fråntas från grillen och njut.
 

» hje

De där vännerna, kombon av läskigt lika och raka motsatterna. Sådanna är mina närmsta vänner. Grund och botten egentligen är som man själv, men till utsidan och vissa val är de från en annan planet. Ifrågasättningarna hur man egentligen blev vänner, för som sagt "Vissa val är de från en annan planet". Men det är kanske det som gör att man blir såpass tajta, likheterna som drar en ihop men olikheterna som drar en närmare. 
Bild ifrån Gotland på några vänner som passar perekt in i denna beskrivning.

» Sena sommarkvällarn

Sena sommarkvällar, massa prat och härligt sällskap. En mening som väcker många sommarminnen. Sommaren bestod av alltför många sena nätter, prat och skratt tills rösten la av och vänner som håller livet ut. En sommar till för att reparera, plocka fram gamla minnen och återuppta traditioner på bästa sätt. Det vart en sommar värd att minnas, värd att nämnas och framför allt värd att dokumenteras.
 
 

» coca cola

 
Så, nu har vi utrett denna diskussion :)

» För tidigt för att orka

Det är varmare här, bara snooza lite till och en missad lektion gör väll inget i det stora hela... Ursäkterna är många och behövde bosktavligen kämpa emot mig själv imorse för att kliva upp. Tidiga morgonar är inte grejen för mig, har aldrig varit och kommer säkert aldrig att va. Huvudet känns tungt och allting är jobbigt. Men jag lyckades, sitter vid matbordet och försöker få i mig frukosten, brukar vara frukostglad, men icke just nu... Skyller på att det är för tidigt, för allt just nu. 
Jag är tvådelad. Ena halvan av mig har saknat att gå upp såhär, se alla och faktiskt gå i skolan. Andra halvan är fortfarande jättesjuk och tycker livet suger. eller om det är delen av mig som inte vaknat riktigt än, må så vara.
 Såhär såg inte dagens frukostmacka ut. Kanske var därför hungern inte fanns, lingongrova täckt av philadelphia kanske inte mätte sig upp till en tillräckligt hög standard för smaklökarna.

» Att ha tråkigt / part 2

Har alltid haft problem med detta, kunna slappna av och ha det sådär lagom tråkigt. Innan sommaren gick jag nästan in i väggen också. 17 år och nästan gått in i väggen. Rätt schysst att ha med det på CV:t. Sista månaden var jag knappt i skolan, orkade knappt a mig ur sängen. Nu har 2:an dragit igång och är redan rädd för att falla tillbaka in i gamla banor och göra samma felsteg, återigen. Har redan börjat få problem med ständig huvudvärk, ont i kroppen samt brutal trötthet. But don't hate the players, hate the game
Bloggen kommer inte enbart att vara till för er, det kommer vara en plats för mig att skrva av mig, reflektera och se över mitt liv. Just för att motverka det som jag numera är rädd för.

» Tillbaka till ruta ett

Stöndigt behöva någon, hjälplös och ängslig fast på vänstra sidan. Inte våga lita på instinkter, dra egna drag, felstegoch riskerna lika många som Obama har hatare och följare tillsamans. Du är i kontroll, du har makten att fullfölja uppdraget eller hamna i diket. En övningskörares små tankar. 
 
Ögonblicket sitter hemma, ångesten hög som ett höghus då man har insett allt man missat i skolan på enbart två dagar. Uppenbarelsen, böckern ligger tryckt i skåpet, i skolan, du kan inte göra ett finger åt att komma ikapp igen. Eller jo tydligen, övningskörde hela vägen med morsan till gymnasiet och hämtade dessa böcker som innan legat tryckt i skåpet. Nu ligger de och trycker kvar i bilen, sen igår, jag har glömde inser jag att ta upp dem...
 
Till en tid då vädret var ens största bekymmer, skulle det vara tillräckligt med sol för att bada
 
 

» Att ha tråkigt

Att ha tråkigt är inte direkt min grej, inte alls. Under sommaren gav jag mig själv att ha en läxa, börja ha tråkigt. Sluta boka upp saker, ta på ansvar och hela tiden vara iväg för något. Under sommaren lyckades jag med detta, i ca 3 dar. Under hela somarlovet var det enbart 3 hela dar som jag var helt hemma, okej inte helt, var ute och gick också så egentligen misslyckades jag lite... Men det går bara inte, att säga nej och att våga stå för det sen är ännu värre. Jag är en sån som vill vara till lags, finnas till, hjälpa och ordna. På mitt sätt eller inte alls. Blanda det med att ha svårt att va still så ja, där har ni mig i ett nötskal. 
 Ett av alla 100 projekt som startades i sommaren, sånna där bara för att ha nått att göra. 
 
 

» Finns inga dåliga väder, enbart dåliga kläder

Ta vara på dagen, fånga ögonblicken och lev i stunden. Många budskap, ord och handlingar för att kunna leva livet till max. Att se det fina i det fula, att uppfatta ljuset på andra sidan i tunneln av livets dystrare tider. Idag är en sån dag.
 
Livets dystra tider, halsen full av klipulver, tredje världskriket i huvudet och kroppen neddrogad av sömnpiller fast på antarktisk. Vill bokstavligen försvinna under jorden, iallafall tills att ljuset börja skimra där på andra sidan för just nu är det bäcksvart. Jag är verkligen sjuk, kan inte förneka den. Te kopen har varit min bästa vän sen en vecka tillbaka, och hen får nog fortsätta med det ett tag till
Förut när det regnade sjuk mycket, samma tillstånd på mig men mera energi. Efter at bilderna togs åkte jag dock på en rejäll förkylning "Lätt värt" var kommentaren.