» utanför mitt fönster

Ett plus för att man bor på landet är hur utsikten kan vara. Mitt fönster är ganska högt upp, vi bor på en kulle, så jag har utsikt över hela åker in mot nyckelby :D
 
 
Bild från idag, togs nyss, älskar färherna på himlen. 
utrustning: Stativ, självutlösare, Nikon D3100,13s utlösare och F9

» hårupsättning

 
Frisyren gjord av Nicole Meurk.

» 1a gången

Du som inte än
börjat måla dig kring ögonen
tänt en cigarett
hört på Bowie eller Nazareth
fått ett streck i kemi
vart på kurs i Torquay
färgat håret blått
vart så full så du spytt
då din oskuld flytt
behöver inte ha så brått

-Magnus uggla-
 

» I don't know what to do You're everywhere I turn and everywhere I go


» vi försökte vara normala, men det blev för tråkigt


» Skolan

Hejsan. Eftersom jag börjar 10.35 och har sovmorgon ska såklart inte en enda buss passa in. Mormor anmälde sig dock frivillig att skjutsa mig, så nu behöver jag endast vänta i 30min :)

Efter skolan ska jag iväg till Nicole som ska testa olika baluppsättnigar med håret. Får se om hon skulle ta bilder också, men annars kanske jag gör det när jag kommer hem.

Bilden är från igår. Hittade en gammal tröja som jag inte har använt på evigheter eftersom jag alltid har hatat dess passform, men igår, kändes det som om den passade lite bättre ;)


» hur det kom sig

Varfar har jag alltid gillat att ta bilder?

Det började med att jag fick låna mammas digital kamera. Jag älskade att det jag såg, kunde sparas där nere på skärmen finns en liknande bild av det jag nyss såg. Som att ta bild med ögonen.
 
Det var då man började kolla runt och började att se att det faktiskt fanns dom som arbetade med att ta foton. Det var då jag visste, att jag ville bli fotograf. Jag började sparar pengar till en systemkamera när jag gick i 2:an. Efter många års sparande lyckades jag. Jag köpte min Nikon D3100 när jag gick i 7:an, ca 1år sedan och den har aldrig svikt mig.
 
Nu håller jag dock på att spara till et teleobjektiv. Det är så att säga ett objektiv som gör att man kan zomma in mer och ta bilder på längre håll.
 
Det gick upp för mig hur mycket bättre man kunde ta bilder, bara man hade rätt utrustning när pappa köpte sin Nikon D90 (?) Men bara för att man har en bra kamera, behöver man inte ta bra bilder. Men jag hade sparat ett tag redan innan.
 
Sen när jag fick min kamera kan jag inte sluta tänka på hur jag kan göra för att förbätter mina bilder, göra dom lite coolare, mera intressanta. Det kan bli ganska jobbigt, för när jag förut kollade i skolkatalogen var det ända jag kunde tänka på var den dåliga kvaliten. Som den förra året när zoomen låg på ett trä, BAKOM oss, hur man nu kunde lyckats med det.... 
 
Varför bara stå bakom när man också kan stå framför?
 
När jag var liten HATADE jag att vara med på bild. Kan vara för att jag var ganska ful. haha, jag var inget sött barn i 1:an till 6:an, innan var jag lite sötare. Kunde vara med, men ville inte se hur den blev, för att slippa se mig själv.
 
Men efter ha fått kameran, började jag också, inte bara att ta mera bilder, utan att också vara med på dom. Och efter att ha "utväcklat" min kamera teknik, jag måste ju ha någon att testa den på. Så varför inte mig själv? Nu för tiden är det nästan bara jag på bidlerna som ni nog har märkt.
 
Men det är tuuuuusen gånger enklare att stå både bakom och framför, eftersom jag är lite av en perfektionist och gillar att kontrolerna, så har jag koll på båda delarna. Det är också enklare då. Man tar en bild, kollar ljuset samtidigt som man kollar hur man ser ut, och det man inte gillar, kan man ändra på en gång.
 
Nu har jag dock fåt en självutlösare av mamma som gör att det inte blir lika mycket springades fram och tillbaka för att kolla zomen och så vidare. Och så slipper grannarna kolla snett på en, för man ser ut som en idiot som springer fram och tillbaka.
 
Gillar jag hur jag blir på bild?
 
Eftersom jag inte gillar hur jag ser ut, alls, så egentligen inte, eller andra bilder lite mer än andra. Men att ha börjat ta bilder, och så att säga se sanningen framför sig, har jag lärt mig att stå ut. Att sluta koncentrera mig på alla fel och börja tänka påd et jag gillar. Och det funkar faktiskt.
 
Användningen av softboxarna?
 
Jag fick mina underbara softboxar av pappa i julklapp.
 
Softbox är som en sorts blixt kan man säga, men istället för som en blixt/en lampa gör och fokucerar allt ljus på en punkt. Den gör den ljuset lite "softare" och sprider ut det mera så man slipper onödiga skuggor.
 
Jag är dock inte så duktig på att kunna ställal in rätt inställningar, men jag testar fortfarande mig fram. Det går i alla fall 100 gånger bättre nu än det gjorde första gången jag och pappa använde dom haha.
 
Det jobbiga är att man kan ha samma inställning på EXAKT samma obejekt, men ljuset blir helt olika på ca 10 bilder... Men det är bara att man tänker på det, och tar några extra ;)
 
Redigerar jag mina bilder?
 
Ja jag redigerar dom, men det är bara för att kunan göra dom bätter. Inte så gråa och tråkiga. Eller bara jätte gråa, beroende på hur jag känner för att ha dom ;)
 
Tycker jag att jag är bra?
 
Om man kollar på hur andra, riktiga fotografer tar sina bilder, suger jag... Nej men just nu tar jag väll bilder som en vanlig "svensson".
 
Men övning ger färdighet och det är ett tag kvar innan man måste välja gymnasium, så jag för öva mig så jag kan börja på ett media gymnasium. Om du vet något bra, kommentera gärna, så jag kan ha det i bakhuvudet tills det är dax at bestämma sig.
 

» Vi drar till där palmerna bor


» You'll never love yourself Half as much as I love you


» min fina vän


» I don’t know where I belong. I don’t know where I went wrong.


» haha


» swaggie


» svart-vita


» lips


» check it out


» snart tystar musiken

Jag vill fånga dagen. Jag vill låsa in den.
Jag vill svälja nyckeln. Jag vill gå som vinden.

Jag vill sluta springa. Jag vill promenera.
Jag vill släppa taget. Jag vill kontrollera.

Jag vill bådadera, skratta gråta mera
Riva ner, bygga upp och omvärdera

Jag vill ta det som det kommer men planera
Jag vill, jag vill vara mindre självcentrerad

Jag vill passa in men helst av allt stå ut
Bara friska fläktar inte kallt och sjukt

Jag vill ta mer tid, men inte mer än en minut
Spurta in i mål men utan att det tar slut.

-Timbaktu-

 

» Give your heart a break

When will you realize
Baby, I'm not like the rest
Don't wanna break your heart
I wanna give your heart a break
I know you're scared it's wrong
Like you might make a mistake
There's just one life to live
And there's no time to wait, to waste
So let me give your heart a break


-Demi Lovato-
 
 

» svart vita på frida


» varje brunnet behöver en blond bästa vän


» Jag och fridus :D

 
 

» som från en annan värld


» kallt ute


» talking to the moon

 

» Mys pys


» My head says, "who cares?" but then my heart whispers, "you do stupid"

Hejsan allihopa. Länge sen jag bloggade från mobilen, nästan alla senaste inlägg har varit från datorn.

Idag slutade jag 12, missade 311 och var då tvungen att stanna i skolan i 50min, men jag överlevde, så varför klaga.

Håller tummarna för tjejerna som har dm, fick inte följa med på den eftersom min hals har varit lite från och till dom senaste dagarna.


» you think im crazy, but you don´t understand

 

» Edingburg

Som sagt, som dom flesta, eller som mina trogna bloggläsare vet, så var jag innan julafton i Edingburk med familjen. Mamma, min morbro och min morfar
 
Min morbror pluggade där för länge sen, och när han pluggade där hälsade min morfar på några gånger. Nu när det var några år sen dom senast var där, så fick min morfar i present att åka dit för att se hur det ser ut nu, några år senare :D

Det var kul att vara där, få använda sin engelska lite mer än bara i skolan. Fanns en massa shopping centrum, men eftersom ingen annan där es "gillar" att gå i affärer, blevd et inte så mycket sånt :( Hade kunnat stannat där dubbelt så länge bara för att gå igenom varge butik, meter för meter. Haha

Tog såklart me dmig min lilla älskling, kameran, och knäppte en och annan bild ;)
 
Dock är det inga sånna där bilder där man ligger på stranden. Klimatet var ungefär som det var hema i svergie, bara att våran himel var blåare ;)
Precis utanför hotellet.
Hus man såg frånn bussfärden in mot stan
Mera hus
Bussen, i bakgrunde ser man berget där slottet stod på.
byggnad som jag inte kommer ihåg varför jag tog kort på det, en känd byggnad tror jag :P
Lite av slottet, som står på berget.
En gata, till höger, bortom bilden, fanns stället vi åt frukost på.
Fruuukost
Fruuukost
staty i en byggnad?
Paridsehjul
Dom hade en stor marknad, som var fullproppad av människor, men i början av allt hade dom ställt allt det här. Förutom statyan, den flyttar man nog inte.
I väntan, på något
sightseeing bussen
Jenners, jättefint varuhus förkläder och en massa andra pryla
mera va slottet
En pub
Museu, tror jag
Inne på Jenner, mikael (morbror) och morfar
På marknaden, enda "bra" bilden
 

» mitt liv

Varför kan inte livet vara som på film, allt där är så förutsägsbart. Ingen behöver vara rädd för att göra bort sig, allt blir perfekt i slutet i alla fall. Happy ever after.
 
Varför kan det inte vara så lätt. Vill att allt ska bli enkelt.
 
Svårt att förklara, ellre kan egentligen inte, inte för er, inte för ens mina närmsta vänner.. Måste fixa ihop mitt liv, göra det tusen gånger bättre än det är nu. Måste våga ta chanserna jag får.

» sovmorgon!


» why im I a foul


» you are all I have


» hår resande bilder ;)

 
Sist men inte minst, min favorit :)
 

» Dagens

Tröja, hm
byxor, salt
mobilskal, ?
Armband, julklapp från Frida :D
 

» Stenallvarligt


» älskar klänningen ;)

Köpte den på bytardan, för endast 10kr. Dock är den förstor, men den passar i vissa vinklar. Kanske ska försöka sy in den, men det kommer nog inte gå så bra... Senaste jag försökte använda symaskinen, ville den inte sy ett enda stygn.
 

» älsklingströjan


» saknar dig redan


» Livet leker

Känns som om livet äntligen börjar bli bra igen.
 

» Lockigt hår

Lockade håret för några dagar sedan. Jag och locktången, gillar inte varandra... Jag fick ett litet fint brännmärke på kinden :(
 

» Jan. 16, 2013

Som vanligt vid den här tiden sitter jag såklart på bussen. Fick panik 5min innan jag skulle gå till bussen då jag kom på att vi skulle åka skridskor. Som tur var så var väskan redan packad från förra gången, så det enda jag var tvungen att göra var att packa ner en tjocktröja, så jag inte skulle dö av kylan.

Idag hämtar mamma mig så jag kommer hem snabbt. Då ska jag försöka springa, får se hur det går med all snö, eftersom det inte blev något igår. Ska också kolla igenom bilderna ochså.

Tog lite på Ninya och liv. Men eftersom dom inte var så samarbetsvillig, han jag inte riktigt ställa in ljus/utlösaren rätt. Men jag hoppas man kan ljusa upp dom lite :)

Idag är våran längsta dag, förutom fredagar. Så får se om jag håller mig vaken. Plus att jag ska sjunga med Moa direkt på morgonen, och om inte det räckte skulle jag sjunga en speciell stämma. Tro mig, det låter inte bra... Kommer dö.

Bild från igår. Puss och hej


» Bilder

Hejsan, igår vi åtta kom jag på den att locka mitt hår. Efter fordra timmar och slit och några brännmärken senare, var jag äntligen klar. Tog en massa bilder, han/orkade inte gå igenom allihopa, så dom finns på minneskortet hemma.


» Första träningen avklarad

Trodde jag skulle dö, efter halva...

Körde fys och bollkontroll första tiden, sen blev det match på slutet.

I början av alla övningar/matchen gick det åt helvete. Men när man kommer in i det lite, var det som om fötterna kom ihåg hur man gjorde. Dock gjorde inte min kondition det...

På tisdag blir det att springa med laget.

Nu känns det som om verkligheten börjar smyga sig tillbaka, alla rutiner börjar falla på plats.


» Blir blind när alla lampor lyser» Bild från idag

Här är en av dom bilderna jag tog på vackra Malin. Redigerade dock den lite mera, hihi busig jag är.

HOPPAS NI HAFT EN BRA DAG


» Crying over a guy. Nahh, pick your head upp princess. Your tiara is falling.

Ännu en redigering på en annan bild jag har lagt upp tidigare. Redigerade dock bort den blåa tonen i mobilen, men det funkade, så varför inte :D

Just nu sitter jag på bussen påväg hem från Malin. Vi tog kort, på henne denna gång. En favorit blev när man såg hennes konturer i fönstret. Svårt att förklara. Dock är vi väldigt olika vad det gäller både att ta och redigera dom. Men eftersom det var bilder på henne, är det hon som får göra dom som hon vill. Okej, jag kanske blandade mig i lite... :P


» Lollo och jag


» Pappa redigerade bilden på mig och humlan.

Hejsan. Pappa redigerade bilden som jag la upp innan på mig och humlan. Han gjorde 2st men den här tycker jag är min favorit :)


» Livet ser då mycket bättre ut i film

 

» Ögonen letar efter dig, kan inte koncentrera mig.

 

» Dagarna

Hejsan! Igår spenderade jag och Malin den sista lediga dan inne i stan. Jag hittade en massa saker. Även klänningen och örhänge som jag har på mig på bilderna undert. Hittade också ett annat par örhängen, mjukishorts, linne och en militär grön tröja som jag hade på mig idag :D
 
Eftre vi hade varit inne åkte hem varför sig hem till sig, men senare på kvällen kom hon till oss. Då passade vi på att ta ännu mera bilder, eftersom hon ville se hur blixtrarna och dom fungerade. Alla bilder under är tagna av henne :)
 
Första skoldan flöt på helt okej, kändes dock som om jag skulle somna under matten, men lyckades hålla mig vaken med Malins hjälp. Mamma hämtade mig eftersom hon också slutade 4.
 
Nu är jag hemma ensam med yasmina och hundarna. Testade förut att frysa in yoghurt så ska senare på kvällen kolla hur det har blivit, nyttigare än glass i alla fall.
 
Tänkte springa idag, men redan i bilen påväg hem, kände jag att, nej inte idag. Måste börja träna igen, min kondition ligger på noll just nu :(
 
Just nu ligger jag och gosar med Spparris, ska sätta på en film som Bulan tippsade mig om, man kan säga att det blir en lung kväll.
 
HA DET BRA OCH SIMMA LUNGT
 


» Nytt

klänning: HM
Örhänge: Ginatricot
 

» Lana del rey inspererade bilder

 
Skönheten själv nedanför. Dröm utseendet.
 

» Humlan och jag

 

» kärlek

 
Här är mian favoriter från gårdagens fotoshoot med katten.
 
Det gick bättre när hon fick kärleksskylten att bita på ;)

» Leker med ljus

Leka med ljus är alltid kul. Dock blev inte bilderna så bra och dom är inte redigerade. Men ska försöka göra något liknande, och lite bättre, någon annan dag då jag har mera tid ovh så. Nu kan jag också använda mig av dom blixtrarna(ljusen jag fick av pappa, får se hru det skulle bli :D
 
Här ser man också själva lampan + att zomen inte var där jag ville att den skulle vara.
 
 
 

» Leker med mina nya leksaker ;)

Hejsan! Av pappa fick jag ett paket med 3 olika sorters ljus/blixtar till kameram :D
 
Det funkar riktigt bra! Har tagit lite bilder nu på kvällen och har testat med ljuset osv.
 
Här kommer en hel del bilder på min tjockis Sparris.
 
Hon var dock inte så samanbets villig, men jag knäppte i alla fall några bra. Dock vard et första gången jag tog med dom och därför att bilderna kanske liiite ljusa och allt smälet så att säga ihop.
 
När jag tog dom använde jag bara en av blixterna och då använde jag mig av softboxen. Ljudet sprider ut sig på ett annat sätt än at bara använda vanlig blixt/Lampa :D
 
Här är dock inte mina favoriter utan dom kommer upp i morgon, så kika in då också ;)
 


 

» Leker med mina nya leksaker ;)

Hejsan! Av pappa fick jag ett paket med 3 olika sorters ljus/blixtar till kameram :D
 
Det funkar riktigt bra! Har tagit lite bilder nu på kvällen och har testat med ljuset osv.
 
Här kommer en hel del bilder på min tjockis Sparris.
 
Hon var dock inte så samanbets villig, men jag knäppte i alla fall några bra. Dock vard et första gången jag tog med dom och därför att bilderna kanske liiite ljusa och allt smälet så att säga ihop.
 
När jag tog dom använde jag bara en av blixterna och då använde jag mig av softboxen. Ljudet sprider ut sig på ett annat sätt än at bara använda vanlig blixt/Lampa :D
 
Här är dock inte mina favoriter utan dom kommer upp i morgon, så kika in då också ;)
 


 

» 10 sanningar om mig

Jag har svårt för att sova med öppen dörr. Som om mördaren kommer vända när den ser att dörren är stängd...

Är kär i min kamera. Därför har jag jättesvårt att andra ens får hålla i den. Haha, kontrollfreaks varning.

Kan inte vara i köket utan att tralla, sjunga eller ha musik på. Går bara inte. Annars om nån annan är med, är det som om det spelas låtar i huvudet. Hehe.

Får panik om nån kommer in i mitt hemmet och börjar ändra på vanliga saker. Kontrollfreaket i mig igen som håller på. ;)

Om nått skulle hända, typ huset brann med och alla djuren skulle dö vet jag inte hur jag skulle reagera. Man kan säga att dom är nästan mitt liv, älskar dom. Dom får inte bli gammal och senila och gå och dö, dom ska vara små hela livet ;)

Bergochdalbanor är det bästa som finns när man är på te.x gröna, osv. Gillar när saker går fort, inte höjdrädd eller så. Dock är det värsta som finns när man går med någon som inte vågar åka nått :/

Har inte åkt skidor en enda gång i år. Skandal. Får pallra mig upp till mask någon dag. Haha, ekerös backe har det fulaste namnet, någonsin... :P

På vardagsmornarna gör jag exakt samma sak varje dag. Går upp, efter 5-10min snozning, äter, klär på mig, sminkar mig och sedan blir jag ALLTID lite sen och får springa dom sista hundra meterna till bussen :) sen sitter jag nästan alltid på samma plats också... Haha. Med samma människor runt omkring en. Haha.

Har EXTRMT stora komplex för mig själv. Kan stå och kolla i spegeln och bara hata ALLT jag ser. Vill inte se ut som jag gör, inte alls.

I 6:an förändrades jag HELT. Man kan säga att jag gick in i en annan person och tog över den. Allt började då när jag bytte skola. Jag blivit gladare, inte alls lika blyg och kanske mera mig själv. Började dock tänka mera på hur jag såg ut, men istället för att hata det, gör jag något åt det och det har gjort att det faktiskt har blivit lite bättre.


» Jag är en sån person som tycker singel livet är okej. Jag vägrar att min lycka ska baseras på en annan person.

Hejsan. Sitter just nu i bilen påväg till Anneli med mamma. Hundarna tycker det är topp eftersom när vi år framme väntas en lång promenad.

Vaknade vid 11, av mamma. Packade sedan klart väskan med saker som ska med till farfar.

Tog också med kameran, jag och pappa kanske skulle testa göra en sak.

Bussen går vid kvart i 5 från centralen, och för att inte bara slappa hemma, ska vi åka till Anneli.

Får se hur bloggningen blir uppe från farfar. Teckningen där uppe är inte så att säga topp topp. Men med nya mobilen och simkortet, känns det faktiskt som om jag har haft bättre teckning. Får se hur den är där uppe :)

KRAM MY


» 2013, kapitel 1 av 365 avklarat.

Blev en lugn hemma dag i dag. Hade planerat bio med Malin, men kroppen ville inte som jag och det blev ändrat.

På dan gick vi över till Hanna och hämtade bilen där. Mamma drack och kunde därför inte köra hem, så klart. Stannade dock ett tag och drack lite te innan vi fortsatte mot mataffären.

Vi handlade och begav oss sedan hem. Mamma åkte och träffade Anneli och Jennnifer för hundpromenad. Jag passade så på att springa en runda. Eller springa och springa, mest halka runt. Ett steg fram, blev nästan två steg bak. Men, men, bättre än inget.

Och tur var det att jag sprang för sedan på kvällen, tryckte jag i mig nästan en hel påse m&m. Dock mådde jag väldigt dåligt efteråt. Kanske inte var så konstigt ;)

Testade lite olika sorters fotograferings sett senare på kvällen. Fick dock en hel del sms av mamma att jag skulle sluta och gå och läggs mig, klockan var en hel den. Men blev ganska nöjd med några av dom.

Får se om jag hinner lägga ut dom innan i morgon då jag åker till farfar. Men ni får vänta och se, annars kommer dom säkert lite senare.

Tog bilder på nyårsafton, men blev inte så jätte nöjd. Hoppas dock Hanna och dom blev nöjdare med dom. Nästan alla bilder bestod av deras barn som viftade med tomtebloss.

Vi firade själva "nyåret" vid halv 11, så alla barn skulle orka vara uppe. Vi tolvslaget stannade vi inne för hundarnas skull, dom är redan fyrverkeri rädda, och ska då inte behöva oroas sig ännu mera ute. Men vi släckte alla lampor, så man såg dom få som var.

Var faktisk inte så många, som i alla fall vi såg, som sköt raketer.

Vi gick sedan hem vid ca 1, somnade ganska fort. Kanske inte det roligaste sättet att fira nyår, barnen hade nog det allra roligaste. Dom lekte att tomteblossen var fyrverkerier som dom sedan kastade ut från terrassen ut mot åkern. Haha

Vi hade också sånna där lyktor som man ska tända och så. Men det regnade och blåste något fruktansvärt, så vi tände en, som krockade med allt. Då gav vi upp dom. Kanske kommer tända dom någon, mera vindstilla dag ;)

PUSS OCH KRAM, GLAD FORTSÄTTNING


» Är Sveriges traditioner värkligen så normala?

Fetistisdagen. Ät semlor tills du spricker. Även om du inte gillar ska du äta det i någon form, typ platt eller så.
Påsk. Göm ägg i hela trädgården och skräm livet ur ungarna med en hare.
Valborg. Spring runt en stor brasa, stoppa gärna in massa pinnar till dom glöder så kanske herr brandman kan komma förbi om ni har tur.
Sveriges nationaldag. Vifta med flaggor, ingen vet egentligen varför, men något ska det vara bra för. Det är ju trots allt Sverige på dom.
Midsommar. Dansa runt en påle täckt med blommor, halka ska man också göra, det hör till, helst ska alla behöva stanna upp i nöff nöff dansen.
Alla helgons natt. Skräm livet ur folk som inte ger dig det du vill ha. Då är allt tillåtet.
Advent. Klä in granen och hela huset med en massa Krims krams. Bjud in grannarna och låtsas som du bakat alla Lussebullar själv.
Lucia. Tänd ljus och vänta tills någon svimmar. Sjung för full hals, vare sig du är tondöv eller ej. Ingen orkar lyssna. Någon kanske också får en ny frisyr, om man har tur.
Jul. Ge och ta. Paket under en gran med krimskrams, för det är bra. Endast en regel, du måste skriva god jul och hur julen har varit på Facebook.
Nyårsafton. Ett år till undanstökat, bara några kvar till man får vila. Regel, bomba alla du känner med gott nytt år.