» Trött och arg

Så sjukt trött just nu, vill bara lägga mig ned på golvet och sova i några timmar. Men så ser inte planen ut, ska strax ta och sticka iväg på träning, sitter just nu och käkar lite middag bara.
 
Har sett under några dagar nu om ett klipp som har snurrat runt på facebook, har inte velat kolla då läget inte har varit bra. Men nu när jag satte mig vid datorn kom det upp, så tänkte att det väll var lika bra och kolla på det. Min känslorär just nu arg, trött och ledsen för att det inte är fler människor bryr sig. Hur man kan se sånt fär hända utan att man reagerar. Den största ilskan är på tanten som säger åt dom att vara tysta och snälla ta det utanför så hon slipper beröras. Är männsikor sådär egoistiska? 

Börjar jag tänka hur jag själv skulle ha reagerat, tror faktiskt att jag skulle säga till och bli riktigt arg. Eller det är så jag vill reagera, men helst av allt vill jag inte möta på den situationen, eftersom sånna situationer borde inte få hända.
Hur tror ni att ni skulle betöta det hela och vad är den första känslan ni fick?


Tea
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://teajohnsson.blogg.se

SV: Åh men tack så jättemycket gullis, hihi!! :)
Ha en riktigt fin kväll, kram på dig! <3

Emma
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://nattstad.se/februariibarn

Jag måste nog ändå säga vanliga kläder eftersom det är det jag köper mest av :)

Life of Johanna
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://lifeofjohanna.se

Ja det dröjer nog innan vi åker iväg utomlands, vill inte åka med en liten och sen kommer säkert fler barn :) Och jag kommer jobba mindre så spara kommer vi inte kunna göra som vi gjort nu ):

Klara Andersson
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://klarrelito.blogg.se/

Neeeeej det där är så himla sjukt!! 1/53.. och det är verkligen så, har blivigt utsatt på liknande sett, massor av personer i omgivningen. INGEN reagerade! Så sjukt men kärlek till den där ''1'' som reagerar!

Amanda♥
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://amandaforsman.blo.gg

Men åh, har inte sett videosarna innan :/

Sv; Provet är i 2 delar och vi gör då dem under olika dagar :)

Elin
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://ptbyelin.se

Ush, så himla hemskt att världen faktiskt såhär.... Förstår inte...

Hanna - fotoblogg
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://frameit.webblogg.se

Asså det är ju riktigt hemskt!! Jag blev så jäkla sur!

Emelie Ekman Lindqvist
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://emeliece.blogg.se

Såg klippet igår....blir så arg!!

Frida
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://fotografrida.blogg.se/

Den videon är så sjukt hemsk :( Alltså varför kan inte bara människor ta lite ansvar för varandra?

jonna
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://jonnaalm.blogg.se

ja, hela tiden :)
den videon är så sjuk. Att ingen gör något eller säger något. Usch

Sanna Preifelt
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://sannasrum.se

Så jävla sjukt. Läste i Metro idag att det dock var uppenbart att det var en inspelning (du kan läsa här http://www.metro.se/nyheter/vittnen-i-valdshissen-vi-forstod-direkt-att-det-var-fejk/EVHnkm!2R27EKMHTWLpI/) men det vet man ju itne om de säger bara för att de inte ingrep eller ej... Har i alla fall delat den på FB - tycker det är helt sjukt. Och är ganska säker på att alla de där 53 personerna INTE fattade att det inte var på ritkigt...

Emelie
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://ems.for.me

kollade om och om igen denna videon och de är så sjukt, att ingen reagerar, och bara glor.. Jag är ingen som går fram till folk ofta, är pratig av mig på så vis. Men om jag skulle se de, skulle jag nog i all fall säga till och fråga om de är okej med tjejen.. :/

Ida Lindborg ♡
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://photobylove.se/

Jag skulle självklart säga till, eller i alla fall göra något! Annars skulle jag känna mig hemsk!! Denna videon är fruktansvärd :( all cred till kvinnan som säger till i slutet!

SV: hihi jaa verkligen! japp, köpte biljetterna i juli! :D

ssanna.blo.gg
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://ssanna.blo.gg/

Jag blev sjukt arg och besviken på svenska folket! Den enda som reagerade har ett annat ursprung. Fyfan vilka fegisar, till och med när de var två stycken, de hade ju lätt kunnat teamat mot honom!!!

sofft.blogg.se
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://sofft.blogg.se/

sv: Den kliar ingenting :D Jag har eksem så skulle aldrig köpa en sån tröja :) supermjuk!

AW - Fotograf
13 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://megapixeln.se

Tack, de är ett jobb som kundtjänst sak, så telefon hela dagarna. Men hoppas till 100 att jag får det :D Ja, de suger! Dock har jag endast sett en mask, vilket är skönt. Men ska fixa maskmedel imorgon när min sambo får lön så man kan avmaska både katten och hunden. Jag ska vara djurvårdare liksom, men fan, de där maskarna är så jävla äckliga... Och sist hunden fick det så hade hon såååå jävla mycket mask... De var mask överallt och tyvärr råkade hon skita ner hela altanen, seriöst var det 100 maskar som krälade runt där... Höll på att spy!!!

Mayday.aka.Meda
14 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://thatworldandme.blogg.se

hej checka gärna in min blogg där jag skrivit ett inlägg om mobbing, du får gärna kommentera alla åsikter är tillåtna, men annars så hoppas jag du haft en bra dag och det är verkligen en snygg blogg du driver

ericaandersson
14 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://yourserica.blogg.se

svar: men va ?!:O står om det överallt, va jätteinne förra året tex haha:)

zeb
14 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://zebgra.blogg.se

Läste om det här i psykologin i typ trean på gymnasiet, och det är ett fenomen som kallas bystandereffekten. Det är dock vanligare i större folksamlingar men antar att det är det som gäller även här. Man kollar på och tror att någon annan ska reagera, vill inte göra något själv för att man är rädd att man själv ska råka illa ut (tror det var så tanten tänkte, hon kanske redan hade det jobbigt personligt, hon kanske inte ville råka ännu mer illa ut eller något, vi vet inget om hennes bakgrund) eller så tror man att andra redan reagerat. Tycker dock videon är fruktansvärd och det hade varit så mycket bättre om alla kunde säga ifrån istället. Usch och fy på mänskligheten, men helt fantastiskt bra av kvinnan som sa ifrån! Både tror och hoppas att jag hade gjort som hon.

nicolinda.blogg.se
14 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://nicolinda.blogg.se/

Vad är det här! Jag är chockad. Hur fan kan endast 1 person välja att reagera och hjälpa.. Hur kan ens 1 av de 53 personerna säga "tänk på mig. Låt mig gå ut först"?! Det här trodde jag aldrig.

Jag har reagerat många gånger vid våld eller hot och gått emellan andras fall genom att hindra situationer som skulle kunnat eskalera, det är en automatisk reflex för mig.. så det kanske är därför jag värderar det högt medan andras automatiska reflex är att ta skydd och gömma sig? Alla är ju olika, vissa blir t.o.m. paralyserade. Men att endast 1 person reagerade i form av att hjälpa av 53 st är sjukt för mig. Det har jag faktiskt ingen förståelse för. Deras iscensatta roller var ändå väldigt aggressiva, inget vanligt vardagligt bråk liksom som man kan blunda för. Hoppas dessa videos får folk att tänka om och agera ♡♥

SVAR: Ja, det är skönt och det är jag tacksam för :) ♡ Att jag kan se mina egna brister men även mina framsteg.

Åh vad tur du har! Skönt att han gav dig luren och allt. Näe?! Vilken sötnöt :D Go kille.

Linnea
14 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://linnealiebig.blogg.se

Visst är hon :) och en grymt bra skådis med <3

Elin
14 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://elinfrohms.blogg.se

Jo jag har faktiskt tänkt den tanken flera gånger men det kommer i såna fall bli konstigt med lampan över sängen, uttag och sånt, även hyllan över sängen. Kommer bli massa extra jobb och hål efter alla skruvar haha:/

alina
14 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://oncelikethis.blogg.se

sv: vi har konceptet "leva smart,billigt,ekonomiskt"

Ida
14 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://diytime.blogg.se

Brukar ofta tänka mig liknande situationer och fundera på vad jag skulle göra, man vet ju liksom inte riktigt hur man skulle agera innan det väl händer. Men jag vill gärna tro att jag skulle vara en av dem som sa till och gjorde någonting åt det!

Johan
14 November, 2014 - 18:18 / BLOGG: http://schumacher4ever.blogg.se

Jag kopplar det direkt till det jag skrev, om patriarkala samhällen och relationer. Här är ett tydligt exempel på en relation där mannen bestämmer, kvinnan ska bara lyda. Hon har ingen fri vilja, utan det är han som styr henne och kontrollerar henne. Hemskt att det finns sådana relationer år 2014, men tyvärr är det nog vanligare än vi många gånger tror...

De flesta vill nog reagera som du skulle vilja reagera här. Man vill bryta in, sätta ner foten och avbryta det hela. Ändå gör man inte det. Självklart ska man inte dra alla över en kant, men tyvärr tror jag det är många som inte hade ingripit, tittat åt ett annat håll och låtsats som att man inte såg något. Det är svårt att veta hur man själv hade reagerat när man inte har varit med om något sådant, men jag håller med dig. Självklart hade jag velat sätta ner foten och gripa in om jag stötte på något sådant...

SV: Tack!
Det där var ett inlägg som lyfter en väldigt aktuell fråga i samhället, jämstäldhet i våra sociala könsroller.
Var det något du fastnade lite extra för, eller var det allmänt bra bara? :)


Kommentera inlägget här:

Ditt fina namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Vår lilla hemlighet)

Har du en blogg/hemsda?:

Kommentar:

Trackback