» Kladdkakans dag
KLADDKAKA
Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen
Ingredienser
- 100 g Arla® Svenskt Smör
- 2 1⁄2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
- florsocker
Till servering:
- Arla® vispgrädde
-
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
TIPS:
Om du inte vill ha vispgrädde till kakan är det också gott med glass och frukt.
sv: Nej, så långt har jag inte gått än haha!
så gott med kladdkaka!
Så gott med kladdkaka! :)
Najs ska lugnt göra!
Åh, kladdkaka är så gott! :D
NOM NOM vad gooott! Visste inte detta föräns jag började svara på kommentarer! Så himla goott ju! Det är kladdkakan helt klart värd! ;D
sv: Hhiih super mys!
Ne men herregud! Hur kunde jag missa detta?!
Mums! provade att göra den och den var supergod! :D
Gott! :D
åh vad gott det ser ut!